Sportkinesitherapie

Wat is sportkinesitherapie?

Kinesitherapie behandelt klachten van het bewegingsapparaat door middel van oefeningen of fysische therapieën. De sportkinesitherapeut is gespecialiseerd in de begeleiding van sporters na een blessure of overtraining. Het doel is om de patiënt zo vlug mogelijk terug aan zijn sport te laten deelnemen, dit met zo weinig mogelijk risico op hervallen. Sportkinesitherapie is zowel gericht op competitieve als op recreatieve sporters.

Hoe gaan we te werk bij sportkinesitherapie?

We starten met een uitgebreid onderzoek van de blessure, waarbij we ook nagaan of er nog andere factoren zijn die het herstel kunnen beïnvloeden. Op basis van de screening stellen we voor u het ideale revalidatieschema samen. Dat bestaat uit kinesitherapeutische technieken en een oefenschema. Uw behandelplan wordt afgestemd op de sport die u beoefent.

De sportkinesitherapeut besteedt ook veel aandacht aan preventie en advies. Wij bieden daarom een preventieve screening aan. Dat betekent dat we uw zwakke punten in kaart kunnen brengen en op basis van deze bevindingen een individueel trainingsschema opstellen. Hiermee kunnen we toekomstige sportblessures voorkomen.

Voor wie is sportkinesitherapie bedoeld?

Sportkinesitherapie wordt onder meer toegepast bij volgende klachten:
- verstuikingen, fracturen
- gewrichtsblokkeringen
- schouderklachten
- spier- en peesaandoeningen
- ligamentaire letsels
- overbelastingsletsels

Over ons

Groepspraktijk Goetynck is een collectief van vier kinesisten met elk hun eigen specialiteiten en specifieke kennis van bijzondere behandelingsmethoden. Elke patiënt komt bij een van ons terecht, maar de problemen worden altijd in overleg besproken en iedereen reikt vanuit zijn expertises mogelijke oplossingen aan.

Terugbetaling

Kollin Goetynck is erkend osteopaat bij alle ziekenfondsen. Dat betekent dat u recht heeft op 10 euro terugbetaling per sessie, met een maximum van 5 sessies per jaar. Enkel bij de Liberale Ziekenfondsen zijn 6 sessies toegelaten. Die sessies kunt u echter niet cumuleren met andere behandelingen, zoals acupunctuur of chiropraxie.

Contactgegevens

Halledreef 19E
9990 Maldegem
050 71 35 69

Contacteer ons via e-mail