Redcord: de "rode draad" in onze begeleiding!

Wat is de "Neurac-methode"?

Neurac = Neuromuscular Activation, ofwel een behandelingsmethode voor acute en chronische pijn en voor alle spiergerelateerde blessures. Bij Neurac maken we gebruik van gepersonaliseerde oefeningen d.m.v. Redcord touwen. Hierdoor proberen we het lichaam terug te brengen naar pijnvrij bewegen en kwalitatief beter functioneren.

De 4 steunpilaren van Redcord zijn:

 • Oefeningen met eigen lichaamsgewicht
 • Vibratie
 • Pijn vrij bewegen
 • Juiste dosering van de oefeningen
   

Deze 4 steunpilaren zorgen ervoor dat de Neurac-methode effectiever is dan andere methodes wanneer we het Neuro-musculaire systeem willen veranderen.

De Neurac methode is gebaseerd op up-to-date research en op een lange traditie van wetenschappelijke toepassing van gesloten keten oefeningen.

Voor wie is Neurac?

 • Alle soorten acute en chronische pijn
 • Voor iedereen die op een wetenschappelijke en onderbouwde manier wil werken aan preventie
 • Vermijden van recidieven in rug- en nekklachten
 • Houdingstraining
 • Sporters die aan blessure preventie willen doen
 • Mensen die algemene belastbaarheid van hun lichaam willen verhogen
   

In Redcord maken we gebruik van Preventieve Musculo-skeletale screenings, d.w.z. dat we een test aanbieden die de zwakke zones van het lichaam tracht te ontdekken. Hierdoor kunnen we oefeningen aanbieden die specifiek gericht zijn op de probleemzones (waardoor de effectiviteit van de programma's toeneemt). Dit is zowel in sportblessure preventie als in het verhelpen van chronische problemen toepasbaar.

Redcord: de "rode draad" in onze begeleiding!

We gebruiken Redcord zowel in de behandeling van klachten, als in preventieve oefenprogramma's. Redcord wordt toegepast als behandelmethode en als trainingsmethode. Wanneer we Redcord als trainingsmiddel gebruiken kan dit zowel in individuele programma's als in groepslessen aangeboden worden.

Over ons

Groepspraktijk Goetynck is een collectief van vier kinesisten met elk hun eigen specialiteiten en specifieke kennis van bijzondere behandelingsmethoden. Elke patiƫnt komt bij een van ons terecht, maar de problemen worden altijd in overleg besproken en iedereen reikt vanuit zijn expertises mogelijke oplossingen aan.

Terugbetaling

Kollin Goetynck is erkend osteopaat bij alle ziekenfondsen. Dat betekent dat u recht heeft op 10 euro terugbetaling per sessie, met een maximum van 5 sessies per jaar. Enkel bij de Liberale Ziekenfondsen zijn 6 sessies toegelaten. Die sessies kunt u echter niet cumuleren met andere behandelingen, zoals acupunctuur of chiropraxie.

Contactgegevens

Halledreef 19E
9990 Maldegem
050 71 35 69

Contacteer ons via e-mail