Orthomoleculaire geneeskunde volgens de klinische psycho-neuro-immunologie (KPNI)

Wat is orthomoleculaire geneeskunde volgens de klinische PNI?

In de orthomoleculaire geneeskunde behandelen we het lichaam met behulp van voedingssupplementen. Deze bevatten een hoog gehalte aan stoffen die in kleinere hoeveelheden ook in de dagelijkse voeding voorkomen, zoals vitaminen en mineralen. We gebruiken bij de therapie dus enkel stoffen die het lichaam van nature uit kan verwerken zonder schadelijke gevolgen.
In de voorbije decennia hebben talrijke wetenschappelijke studies verbanden tussen voeding en ziektes aangetoond. Het is intussen algemeen geweten dat slechte voedingsgewoonten een rol kunnen spelen bij het ontstaan van bijvoorbeeld kanker, hart- en vaatziekten en ouderdomsdiabetes. Helaas is het lichaam van de meeste ‒ ook gezonde ‒ mensen niet in staat om alle voedingsstoffen die het nodig heeft uit de dagelijkse voeding alleen te halen. Daarom hebben we soms nood aan supplementen.

De klinische psycho-neuro-immunologie grijpt dan weer terug naar een oeroud principe dat lichaam en geest één zijn. Kortom, het bekende adagium 'een gezonde geest in een gezond lichaam'. Stress, spanning en onze drukke levenswijze hebben een invloed op ons lichaam en onze algemene draagkracht. Het volstaat niet om louter zorg te dragen voor óf lichaam óf geest. We bekijken daarom zowel voedingspatroon als levensstijl ‒ de wisselwerking tussen lichaam en geest dus.

De sterkte van deze therapie is dat ze vaak tot een oplossing leidt voor onbegrepen klachten die door andere behandelingsmethodes te eenzijdig benaderd worden. Met de orthomoleculaire geneeskunde volgens de klinische psycho-neuro-immunologie (KPNI) wordt het totaalplaatje van de puzzel bekeken, daar waar eerder alleen de puzzelstukjes onder de loep zijn genomen.

Hoe gaan we te werk bij orthomoleculaire geneeskunde volgens de klinische PNI?

Eerst onderzoeken we samen met u de oorzaak van de stoornis(sen). We bespreken uw lichamelijke klachten en mogelijks ook emotionele problemen. We bekijken nauwgezet uw eetpatroon en meten indien nodig via een bloed- of urinestaal of er van bepaalde stoffen een tekort of teveel in uw lichaam aanwezig is.
Op basis van deze bevindingen stellen we een persoonlijk voedingspatroon samen. Aangezien veel problemen veroorzaakt worden door de inname van giftige stoffen via (bewerkt) voedsel, zullen we doorgaans anti-inflammatoire (ontstekingsremmende) voedingsmiddelen zoals bladgroenten, bieten, bosbessen en walnoten in uw eetplan opnemen.
Indien nodig geven we uw lichaam de extra voedingsstoffen die het nodig heeft om te herstellen in de vorm van voedingssupplementen. Concreet zijn dat capsules of tabletten met een optimale dosis vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren, essentiële vetzuren of minder bekende stoffen zoals bioflavonoïden.

Tegelijk nemen we ook uw levensstijl onder de loep. Neemt u teveel hooi op de vork? Creëert u te veel stressmomenten? Hoe kunt u met enkele ‒ soms kleine ‒ ingrepen rustmomenten inbouwen in uw drukke bestaan? Even wat tijd voor uzelf inplannen kan al wonderen doen.

Voor wie is orthomoleculaire geneeskunde volgens de klinische PNI bedoeld?

Orthomoleculaire geneeskunde volgens de klinische PNI onder meer toegepast bij volgende klachten:
- hoofdpijn, migraine
- maag- en darmklachten
- slaapstoornissen, chronische vermoeidheid, fybromyalgie, ...
- stress, burn-out, depressie
- diabetes, stofwisselingsziekten, metabole stoornissen
- weerstandsziekten (klierkoorts, sinusitis, ...)
- huidziekten (psoriasis, eczeem, acne, ...)
- gewrichtsziekten (reuma, artrose, osteoporose, ...)
- allergieën (coeliakie, lactose-intolerantie, ...)

Orthomoleculaire geneeskunde is ook een hulp bij:
- gewichtsbeheersing, gezond afslanken
- preventie van ziekte
- anti-agingtherapie

Over ons

Groepspraktijk Goetynck is een collectief van vier kinesisten met elk hun eigen specialiteiten en specifieke kennis van bijzondere behandelingsmethoden. Elke patiënt komt bij een van ons terecht, maar de problemen worden altijd in overleg besproken en iedereen reikt vanuit zijn expertises mogelijke oplossingen aan.

Terugbetaling

Kollin Goetynck is erkend osteopaat bij alle ziekenfondsen. Dat betekent dat u recht heeft op 10 euro terugbetaling per sessie, met een maximum van 5 sessies per jaar. Enkel bij de Liberale Ziekenfondsen zijn 6 sessies toegelaten. Die sessies kunt u echter niet cumuleren met andere behandelingen, zoals acupunctuur of chiropraxie.

Contactgegevens

Halledreef 19E
9990 Maldegem
050 71 35 69

Contacteer ons via e-mail